Activiteiten

Stickstof hockeytoernooi


Het grootste toernooi dat N.S.H.C. Apeliotes organiseert is het Stickstof hockeytoernooi. Het vormt een goed begin van de zomer: een weekend vol feesten, hockey, relaxen en andere activiteiten. Hockeyervaring is dan ook zeker geen pre.  Het gehele jaar werken een 8-tal commissieleden hard om een geweldig weekend neer te zetten voor alle studenten uit Nijmegen en omstreken. Wedstrijdjes worden gewisseld met rust en activiteiten, en elk jaar is er weer dé stickstofcantus op de zaterdag. Het toernooi is dus de perfecte combinatie tussen hockey en gezelligheid en daarmee leuk voor zowel echte hockeyers als fanatieke beginnelingen. Meer informatie kan je vinden op www.stickstofhockeytoernooi.nl


Kijk ook voor een sfeerimpressie de aftermovie van vorig jaar op onze stickstof website!5-tegen-5 Toernooi (zaal)


Omdat Apelioten elkaar tijdens de winterstop helemaal niet kunnen missen, vindt er elk jaar tijdens de winterstop het 5-tegen-5 Toernooi plaats. In je gekke outfit (naar thema) speel je samen met je zelfgevormde team (externen zijn ook van harte welkom!) in een poule tegen teams die ongeveer hetzelfde hockeyniveau heeft als jullie. Tussendoor zijn er ook nog andere activiteiten om de teamspirit te verbeteren, en nog een heerlijke lunch.

Nadat er finales zijn gespeeld kan er even opgefrist worden, om daarna weer te verzamelen op de Villa van Schaeck. Hier zal tot in de late uurtjes gefeest worden.Borrels


Elke wedstrijdzondag is er ’s avonds op de sociëteit, de Villa van Schaeck, de wekelijkse borrel. Hier vieren we overwinningen, erkennen we onze nederlagen, bespreken we de wedstrijden na en drinken we vooral gewoon gezellig met andere Apelioten een biertje (of twee). Bier, fris en wijn kosten één euro. De borrel begint om 20:00.

Voor elk team is er ook de mogelijkheid om een themaborrel te organiseren. Vanuit Apeliotes wordt hiervoor een bijdrage geleverd om promotie, versieringen en een passend drankje te kunnen bewerkstelligen. Laat je creativiteit naar boven komen en organiseer een topfeest samen met je teamgenoten! Wil jouw team dit organiseren? Neem dan contant op met het bestuur, via [email protected]Maandelijkse borrels TKB


De zondagavond is berucht waar het gaat om de Apeliotesborrels in de Villa van Schaeck. Maar als een echte Apelioot ben je niet alleen op de zondag na de wedstrijd met bier in je hand te vinden, maar ook op de maandelijkse donderdagavonden in TKB. Naast Apelioten zijn ook externen hier van harte welkom om gezamenlijk te borrelen.Wintersport


Tijdens de winterstop wordt er helaas buiten niet gehockeyd, en vinden er geen borrels plaats. Omdat Apelioten elkaar niet kunnen missen tijdens de winterstop vinden er dan wel wat activiteiten plaats, zoals de wintersport. Elk jaar reist er een groep Apelioten af naar de kou om een week lang te skiën en snowboarden. Daarnaast zullen ze ook gezamenlijk nog wat andere activiteiten doen, maar dit ligt elk jaar weer aan de locatie en tijd!

Kijk hier de aftermovie en ervaar alvast de echte studenten wintersport sfeer!

https://www.youtube.com/watch?v=Rzjtzg49_kM


Gala


Apeliotes sluit jaarlijks de eerste seizoenshelft af met een spetterend gala. De mooiste galajurken en rokkostuums worden uit de kast getrokken, om alle danskunsten te laten zien onder het genot van een live band. Voorafgaand aan het gala kan er samen gegeten worden in een restaurant in de buurt, voor een speciale prijs. De galadates kunnen alvast op de vaste pre-galaborrel geïnventariseerd worden, maar zullen daarna volgens de juiste gala etiquette gevraagd moeten worden. Ter opfrissing:

1. Voorafgaand aan het gala, zendt de heer een met zilver handgeschreven brief op blauw papier, waarin hij de dame vraagt hem te vergezellen op het gala.

2. De dame reageert hierop met een met goud handgeschreven brief op roze papier, waarin zij de heer vraagt een kopje thee te komen drinken. Tijdens deze visite wordt niet over het gala gesproken, maar maakt de dame duidelijk wat zij van de heer verwacht middels de servering van de thee. Serveert zij een koekje, dan mag de heer niets meer van haar verwachten. Serveert zij een gekocht of zelfgebakken taartje, dan is ze in meer geïnteresseerd dan louter het gala. Serveert zij een slagroomtaartje, dan heeft de heer haar hart al veroverd.

3. De dame maakt tijdens de visite subtiel duidelijk wat de kleur van haar jurk wordt, zodat de heer daar de corsages, die hij verzorgt, op aan kan passen.

4. De heer haalt de dame op, geeft haar een handkus en begeleidt haar naar het diner en daarna naar het gala.

5. De heer laat de dame te allen tijde voor gaan, behalve op een trap.

6. Wil de heer de dame ten dans vragen, dient hij dat met een lichte buiging duidelijk te maken.Ledenweekend


Het eerste ledenweekend van Apeliotes is geboren in 2018. Het was een weekend ergens in Nederland met alleen maar Apelioten, waarbij je elkaar beter leert kennen door middel van (drank)spelletjes, activiteiten en een top feest. En dit alles voor een mooi studentenprijsje!

Het thema van het ledenweekend 2021 was: Het Groote Kinderfeestje! Hoe het ledenweekend van de komende jaren er uit zal zien is nog niet bekend, maar dat het weer geweldig wordt staat vast!Batavierenrace


Eind april klinkt jaarlijks het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. De route loopt van het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente.

De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (17 heren- en 8 damesetappes). Aan dit jaarlijks terugkerende evenement nemen ieder jaar ruim 7.500 atleten deel, allen studenten. Aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records.

Na de race vindt een van de grootste studentenfeesten van Europa plaats, op de campus van de Universiteit Twente! In tenten blijft iedereen op of bij het terrein slapen om vervolgens op zondag (brak) terug te keren naar Nijmegen.

De Batavierenrace is de laatste jaren, zeker in de studentenwereld, maar ook daarbuiten, een begrip geworden. In voorgaande jaren werden reportages over de Batavierenrace bijvoorbeeld uitgezonden door regionale en nationale radio- en televisieomroepen. Daarnaast staat de race jaarlijks onder andere in De Gelderlander en vele andere gedrukte media.

Wij van Apeliotes kunnen dit geweldige festijn natuurlijk niet missen en dus doen wij jaarlijks mee met een ploeg, die volledig uit Apelioten bestaat, mee.


Overigen


Gedurende het jaar worden veel meer activiteiten georganiseerd worden. Denk hierbij aan een cantus, nieuwe ledendag, bierpongtoernooi, pubquiz etc. Ook komt de activiteitencommissie elk jaar weer met nieuwe ideeën. Daarnaast vindt er vaak nog een derde hockeytoernooi plaats.

Houd de agenda in de gaten om deze activiteiten niet te missen!